Ukrayna

Rusya – Ukrayna Savaşı’nda Barış Mı Sağlanıyor? Barış Tarihine Dair Flaş Açıklama!

Rusya ve Ukrayna Savaşı bitmek nedir bilmiyor derken barış açıklamaları gelmeye başladı. Binlerce kişinin öldüğü daha doğrusu öldürüldüğü Ukrayna – Rusya Savaşı, tüm dünyanın merak ettiği detaylardan birisi oluyor. Rusya – Ukrayna Savaşı’nda ise barışa ramak kaldığına dair ilk açıklamalar geldi.

Bilindiği üzere Ukrayna – Rusya arasında internet üzerinden toplantılar yapılıyordu. İki ülke arasında gerçekleşen bu toplantılarda barış konusu gündem oluyordu. Çocukların öldüğü daha doğrusu insanlığın kaybolduğu Ukrayna’da umutlar “barış” sinyalleriyle yeniden yeşerdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in danışmanı olan isim, iki ülke arasındaki gelişmelere değinerek; barış tarihini resmen duyurdu. Kanın biteceği günün en azından tahmini olarak açıklanması ise yüreklere su serpti.

İlgili Makaleler

Zelenskiy’in Danışmanından Barış Açıklaması!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in danışmanı olan Oleksiy Arestoviç Ukrayna ve Rusya Savaşında barışı işaret ederek; tüm dünyanın rahat bir nefes almasına neden oldu. Zelenskiy’in danışmanı Arestoviç, “Bence mayıs sonrasına sarkmaz. En geç mayıs başında bir barış anlaşması imzalamış oluruz” ifadelerine yer verdi. Mayıs başında imzalanan barışla birlikte Ukraynalı vatandaşların evinde yurdunda rahat edeceğine değinen danışman devamında ise sözlerine Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşla ilgili devam etti.

Volodimir Zelenskiy’in danışmanı Arestoviç, “Ya bir iki hafta içinde hızla imzalanan bir barış anlaşması olur ve Rusya askerlerini geri çeker, ya da örneğin Suriyelileri toplamaya yönelik bir girişim olur ve biz onları da ezince nisan ortası ya da sonu gibi bir anlaşmaya varılır” sözlerini dile getirdi. Mart ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde gelecek olan barış haberi ise ilaç gibi olacaktır.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ve birçok şehrinde halen siren sesleri çalınıyor ve bombalar arka arkasına düşüyor. Binaların artık harabe hale geldiği, çocukların ve insanların hayatlarını savaş yüzünden sonlandırdığı Ukrayna’da savaşın izleri uzun bir süre kalacak gibi duruyor.

Özellikle gençler ve çocuklar bir sabah hiçbir şeyden haberi olmadan ölmeye başladılar. Bunun vebali daha ağır olmadan umarım ki, Rusya bu vahşi duygularla yaptığı saldırıları durdurur. Lütfen Ukrayna’ya destek olmayı unutmayınız!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu