Ukrayna

Ukraynalı 18 Yaşındaki Kız Göçmenlerin Tecavüzüne Uğradı! “Yazıklar Olsun”

Ukrayna ve Rusya Savaşı şiddetini artırarak her gün devam ediyor. Ukrayna’dan ise kayıp, kaçırılma ve tecavüz gibi binlerce haber alınıyor. Özellikle genç yaştaki çocukların kaybolması ve nerede olduklarının bilinmemesi yürekleri sızlatırken güvenli alanlara gitmek için eşyalarını toplayıp evini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı genç kızlara tecavüz edildiğine dair haberler gelmeye başladı. Ne kadar acı ve iğrenç değil mi?

Ukrayna ve Rusya savaşa başladığı zamanlarda Ukraynalı halk “Canını kurtarmak” için evlerinden ve yurtlarından ayrılmak zorunda kalmıştı. Dünya ülkelerinden birçoğundan ise bu durum hakkında şu şekilde yorumlar almıştım; “Ukraynalı kadınlar bizim ülkemize gelsinler ya!”, “Sadece kadınları gelecekse hiçbir sorun yok”… Sizlerde gördünüz bu yorumları değil mi? Bu yorumları yapan iğrenç insanların hepsi potansiyel tacizci ve tecavüzcü! Böyle bir acı durumun şakası yapılır mı? Seviyeniz o kadar mı alçak? Bu yorumu yapanlarla; Ukrayna’da masumları öldüren kişilerin ne farkı var?

İlgili Makaleler

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “10 tane çocuğumuz kayıp. Nerede olduğunu bulamıyoruz” açıklamasında bulunduğunda gözleriniz kendi çocuklarınıza kaymıyorsa hiçbirinizin yüreği yok. Genç kızlara Rus askerlerin tecavüz ettiği ve ‘beğendiklerini’ uzun bir süre esir tuttukları iddialar arasında yer almıştı. Rusya, tabi ki bu iddiaları reddetmişti.

18 Yaşındaki Genç Kız 2 “Erkek” Tarafından Tecavüze Uğradı!

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adı altında bir sosyal medya hesabı; “Savaştan kaçıp Almanya’ya sığınan 18 yaşındaki Ukraynalı genç kız, Iraklı (37) ve Nijeryalı (26) göçmenlerin tecavüzüne uğradı!” açıklamasında bulundu. Kaynak olarak BILD (bild.de) gösteren hesap yüreklerin sızlamasına neden oldu. Bu görsel altında binlerce “yazıklar olsun” yorumu gelmiş. Daha fazlasının olmasını isterim. Masum halka saldırıp; “Rusya için önemli askeri bölgeleri vuruyoruz” açıklamasını yapan Rusya için emin olun ‘Yazıklar olsun’ yeterli kalmayacaktır.

Bu makaleyi yazarken benim tüylerim ürperdi. Bu sadece Ukraynalı birisine tecavüz ediliyor diye değil, bir insana, bir cana zulüm ediliyor diye. Neşet Ertaş dinleyerek büyümüş bir toplumun Ertaş’ın şu sözünden habersiz olması ne kadar acı… “Kadınlar insandır, biz insanoğlu!” Lütfen ve artık lütfen Ukrayna’nın yanında olduğunuzu gösterin. Şuan buna o kadar çok ihtiyaçları var ki, anlatamam…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu