Ukrayna’da Evlilik İşlemleri

Tatil, eğlence, iş bulmak ya da okumak için Ukrayna sınırlarına geldiyseniz ve kaderinizde kişi burada karşınıza çıkarak gönlünüzü birine kaptırmış olabilirsiniz. Yabancı bir ülke içerisinde evlilik kararı alabilirsiniz. Bu noktada ne yapmanız gerektiğini tam olarak bilmiyor olabilirisiniz. Artık bunları dert etmenize gerek yok. Ben sizler için gerekli olan tüm işlemleri araştırdım ve en detayların yer aldığı bu yazıyı hazırlamak istedim.

Ukrayna’da Evlilik İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Ukrayna’da evlilik işlemleri için gerekli evraklar nelerdir tam olarak bilmeniz ve bunları ayarlamanız gerekir. Aksi halde maalesef ki bu kadar önemli bir adımı atmak konusunda zorluk çekebilirsiniz. Bu anlarda hazırlamanız gerekli olan belgeler;

  1. Geçerliliği devam eden kişilere ait pasaportun aslı ve fotokopileri
  2. Ülkemizde Ukrayna büyükelçiliği içerisinde alınacak ve evli olmadıklarına dair gösterilen belge
  3. Temin edilmesi gereken tüm belgelerin, Ukrayna makamları kapsamında anlaşılması adına tercüme edilmesi
  4. Evlilik istenir olduğuna dair istenen dilekçe

Bu gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra nikah işlemleri için adımları başlatabileceksiniz. Belgelerin temin edilmesi ve nikah işlemlerinin başlama aşamaları her ne kadar zorlu mu diye merak edilse bile hiç de öyle değildir.

Ukrayna’da Evlilik Vizesi Nasıl Alınır?

Ukrayna evlilik vizesi nasıl alınır diye merak ediyorsanız gerekli olan belgeleri ilk başta eksik olmadan hazırlamanız gerekir. Ardından D vizeleri için de başvurular yapma fırsatlarınız olacaktır. Ülkemizdeki Ukrayna büyükelçiliklerine gidilmesi ve D tipi vizeler için başvuru yapılması gerekir. Eğer bu vize adımlarını rahat bir şekilde tamamlamayı başardıysanız zaten süreli de olsa oturmak için izin alabileceksiniz demektir. İki yıl boyunca aralıksız bir şekilde evli kalırsanız artık Ukrayna sınırlarında ikamet etmek için hak elde edebileceksiniz. Bu sayede süresiz olan oturma izinlerine sahip olabileceksiniz. Tabi ki bunun ardından bir de Ukrayna vatandaşlıkları devreye girecek.

Evlilik ardından Ukrayna vatandaşı olmak için acele etmeye gerek yoktur. Eğer sizler bu noktada Ukrayna sınırlarında evlendim fakat bu ülkemde geçerli olacak mı diye de merak edebilirsiniz. Bunun için de belirli adımların yerine getirilmesi gerekiyor. Evlenmenizin üzerinden en fazla 30 gün geçmeden evlendiğinizi en yakın Türkiye temsilciliklerine haber vermek ve bildirimler ile tescil etmek gerekmektedir. Yapılan bu tescil ettirme işlemlerinin ardından Ukrayna sınırlarında yapmış olduğunuz evlilikler artık ülkemizde de geçerli olacaktır.

Eğer ilk otuz gün içerisinde bildirimler yapılmazsa bu sürenin dışına çıkılırsa her ne kadar Ukrayna sınırlarında evlilik yapılmış olsa bile maalesef ki bu durum ülkemizde geçerli olmayacaktır. Bu yüzden sizler de ülkemizde de sorun yaşamamak için evliliklerinizin üzerinden bir ay geçmeden anında en yakın Türkiye temsilcilerine gitmeyi ve bunu kayıt ettirmeyi ihmal etmemeniz de gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir