Trendyol’da Nasıl Satış Yapılır ?
Trendyol'da Satış Yapmanın Yöntemleri
Günümüzde internet yoluyla satış yapmak amatör veya profesyonel fark etmeksizin tüm markaların tercih ettiği bir yol haline geldi. Bu durumun birçok sebebi bulunuyor. Bu sebeplerin başında daha büyük bir müşteri kitlesine ulaşmak geliyor. Eğer siz de ürünlerinizi internet üzerinden pazarlamak istiyorsanız, Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitesi olan Trendyol sizin için en uygun seçenek olacaktır. Peki Trendyol üzerinden nasıl satış yapılır? Bu sorunun cevabını bu başlık altında bulacaksınız. Böylece üretime yeni girmiş bir firmaysanız ya da evden üretim yapan biriyseniz hiç fark etmeksizin Trendyol üzerinden en iyi satışı nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca burada vereceğimiz taktikler sayesinde Trendyol yoluyla alışveriş yapmanın size kar getirip getirmeyeceğini de anlamış olacaksınız.
Trendyol’da Nasıl Mağaza Açılır?
Trendyol’da satış yapmak istiyorsanız bunun için bazı adımları takip etmeniz gerekir. Aşağıda sıralayacağımız adımları takip ederek kolayca online satış yapabilirsiniz. İşte Trendyol’da nasıl mağaza açacağınız bütün ana hatlarıyla burada:
- Eğer bir şirketiniz yoksa işe kendi şirketinizi kurmakla başlayabilirsiniz. Böylece vergi mükellefi olabilirsiniz.
- Trendyol üzerinden edineceğiniz Trendyol satıcı formu, kısmını doldurarak istenen kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
- Yine Trendyol satıcı paneli bilgilerinizi girmeniz gereken bir diğer aşama
- Yapmanız gereken son şey ise satıcı sözleşmesini indirmek ve okuyarak imzalamak. İmzaladığımız bu sözleşmeyi Trendyol’a göndermeniz gerekir. İmzalı sözleşmeyi ortalama 10 günlük bir süre içinde Trendyol’a kargolayabilirsiniz.
Tüm bu aşamalardan sonra satış yapmanız için yalnızca Trendyol’un onayını beklemeniz gerekiyor. Trendyol’un onayını aldıktan sonra kolaylıkla Türkiye’nin en iyi ve en büyük online satış sitelerinden biri olan Trendyol üzerinden ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz.
Trendyol’da Mağaza Sahibi Olmanın Avantajları
Bilindiğin gibi Trendyol’un 20 milyondan fazla müşterisi vardır. Merkezi İstanbul olan Trendyol aynı zamanda birçok satıcı ile de popüler olan bir online pazarlama sitesidir. Bu satıcılar Trendyol üzerinden kendi mağazalarını açıp, ürünlerini satışa sunmaya başlayabiliyor.
Trendyol’un benzerlerinden birçok farkı var. Bu farklar markanızı kolaylıkla öne çıkarmanızı sağlıyor. Trendyol sayesinde bir site açıp bu sitenin popüler olması için uğraşmanıza gerek kalmıyor. Bireysel bir çabayla elde edemeyeceğiniz kadar büyük bir müşteri kitlesini Trendyol üzerinden kolaylıkla sağlayabiliyorsunuz. Ancak Trendyol’un buna göre de aldığı bir komisyon ücreti bulunuyor. Trendyol’ sadece bu site için giren müşteriler sizin isminizi hiç duymamış bile olsalar sizinle karşılaşıp alışveriş yapabiliyorlar. Bu Trendyol’un sağladığı avantajlar düşünüldüğünde en büyüklerinden biri. Böylece ne iş yapıyor olursanız olun Trendyol size en iyi şekilde satış yapma imkanı sunuyor. Ayrıca kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar, yıldızlamalar ile mağazanız rekabet ortamında ön plana çıkabiliyor. Yine kullanıcılar bir ürün aradığında Trendyol ön plana çıkmanızı sağlayabiliyor. Bu özelliklerinden dolayı eğer daha iyi satış yapmak isteyen biriyseniz Trendyol’u mutlaka değerlendirmeniz önerilir. Yukarıda saydığımız adımları takip ederek kolaylıkla Trendyol üzerinden mağaza sahibi olup ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.
Trendyolda Mağaza Sahibi Olmak
Trendyol’da mağaza sahibi olmak çok kolay. Giderek artan teknoloji ile birlikte artık pazarlama yöntemleri de çeşitlendi ve kolaylaştı. Bu yöntemler sayesinde işinizi oturduğunuz yerden yönetebiliyorsunuz. Bu konuda size hem konfor hem de daha fazla bir kar vadeden Trendyol, online alışveriş imkanını ve online ticaret imkanı sunuyor.
Böylece Trendyol üzerinden açacağınız mağazaya ürünlerinizi kolaylıkla yükleyebilir ve istediğiniz gibi fiyatları belirleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra yüksek bir müşteri kitlesine sahip olan Trendyol üzerinden iş yapmaya başlayabilirsiniz. Trendyol’da yer alan mağazalar aslında Trendyol sistemi dışında bağımsız siteler değildir.
Trendyol’a dahil mağaza olarak görünmeniz sizin Trendyol’un popülerliğinden faydalanmanızı sağlar. Yani Trendyol’da mağaza sahibi olmak bir yerde ayrı bir mağaza açmak yerine AVM’de bir mağaza kiralamak ile aynı anlama geliyor. Trendyol bu sistemin online versiyonudur desek yanlış olmaz. Yani bu örnek üzerinden gidecek olursak asıl kontrol AVM’de olduğu gibi burada da Trendyol’dadır.
Herkes Trendyol’da Mağaza Açabilir Mi?
Eğer kimler Trendyol’da mağaza açabilir diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabı da burada. Eğer Trendyol’da satış yapmak istiyorsanız öncelikle Trendyol üzerinde bir mağazanızın olması gerekiyor. Bunun için yukarıda saydığımız adımları takip ederek Trendyol mağazanızı oluşturabilirsiniz. Bu mağazadan satış yapmanız için bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Çünkü Trendyol yaptığınız her alışveriş sonrasında fatura kestiği için şirket sahibi olma şartını koşuyor.
Trendyol Satıcı Formu Nasıl Doldurulur?
Trendyol’da mağaza açarken dondurmanız gereken Trendyol satıcı formu nasıl doldurulacağı konusunda da burada bilgi vereceğiz. Öncelikle satıcı formunu oluşturmak için bu sayfaya gidip; yemek, hızlı market veya pazar yeri gibi kategorilerden birini seçmeniz gerekiyor. Bunlardan birini seçtikten sonra satıcı başvurusunda bulunmak için sizden istenen gerekli bilgileri doldurmanız ve devam et tuşuna basmanız gerekiyor.
Burada karşınıza çıkan ekranda sahip olduğunuz şirketin bilgileri istenecektir. Bu bilgileri de girdikten sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise telefonunuza SMS yoluyla bir onay kodu gelecektir. Bu kodu girdikten sonra karşınıza çıkan ekrandan şifrenizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Şifre işlemi de bittikten sonra şifre oluştur ve giriş yap butonuna tıklayarak sisteme bilirsiniz.
Bu aşamadan sonra satıcı paneline Trendyol sizi otomatik olarak yönlendirecektir. Buraya ulaştığınızda öncelikle mağaza adını belirlemeniz gerekiyor. Bu mağazanın müşteriye ileteceği fatura türünü yine buradan seçebilirsiniz. Trendyol üzerinden yaptığınız satışlar için ödeme yapılacak şirketinizin IBAN numarasını bu kısımda yazmanız istenecektir.
Elektronik posta adresinizi de girdikten sonra kaydet ve devam et butonuna tıklayıp etmeniz gerekiyor. Bu aşamalardan sonra Trendyol üzerinden ürünlerinizi göndereceğiniz kargo şirketini de seçmeniz gerekiyor. Girmeniz gereken bir diğer adres ise iade depo adresiniz, sevkiyat depo adresiniz ve fatura adresinizdir. Ayrıca Trendyol sizden müşteri hizmetleri numaranızı, operasyon sorumluluk iletişim adresi ve finans iletişim adresinizi de isteyecektir.
Tüm bu bilgileri de girdikten sonra yine kaydet ve devam et butonuna basarak mağaza oluşturmaya devam edebilirsiniz. Bu aşamalardan sonra mağaza oluşturmak konusunda son aşamaya geliyorsunuz. Burada satıcı sözleşmesini indir ve oku kısmına tıklayarak karşınıza çıkan sözleşmeyi incelemeniz ve indirmeniz gerekiyor. Sözleşme onayı sayfasına giderek buradaki onay kutularını işaretleyip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. İndirdiğiniz bu sözleşmeyi ise imzalayarak ıslak imzalı şekilde 10 gün içinde Trendyol’a göndermeniz gerekiyor. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey Trendyol mağazasına ürünlerinizi kolaylıkla yüklemek ve satışa başlamak.
Trendyol’da İyi Satış Yapmanın Yolları Nelerdir?
Trendyol’da iyi satış yapmanın yolları konusunda birçok tavsiyeyi burada bulabilirsiniz. Trendyol’a yüklediğiniz ürünlerin görsellerini kaliteli ve dikkat çekici bir şekilde sunmanız en iyi reklam yöntemlerinden biridir. Bunun için manken kullanabilir, çekimlerinizde profesyonel yardım alabilirsiniz.
Ayrıca hedef kitlenizi iyi belirlemeniz ve bu hedef kitlenin istek ve beklentilerini anlamanız gerekiyor. Buna göre sunacağınız ürünler daha çabuk fark edilip satın alınacaktır. Trendyol yıl içinde birçok kampanya düzenlemektedir. Bu kampanyalar yoluyla hem markanızın ismini duyurabilir hem de daha fazla satış yapabilirsiniz. Siz de tüm bu saydığımız önerileri dikkate alarak Trendyol üzerinden ürünlerinizi kolaylıkla pazarlayabilir ve kar etmeye başlayabilirsiniz.