Ukrayna

Ukrayna’da Yılbaşı Nasıl Geçer? Yılbaşını Kiev’de Mi Kutlamalıyım, Lviv’de mi?

Eğlencenin ve gece hayatının merkezi haline gelen Ukrayna’da yılbaşı geceleri de tadına doyulmaz bir şekilde geçiyor! Yılbaşına sayılı günler kalmışken, sizlerden gelen sorular üzerine hazırladığım makalemde; Ukrayna’da yılbaşının nasıl geçtiğinden bahsedeceğim. Ukrayna’nın en çok tercih edilen Kiev ve Lviv şehrine özel olarak sorduğunuz soruları da es geçmek istemedim. İşte başlıyoruz!

Yılbaşını yurt dışında geçirmek isteyenler vizesiz olan ülkeleri tercih ediyorlar. Özellikle Türkiye’den gelecek kişiler yanlarına bir valiz, bir de çipli kimliğini aldığı takdirde tüm havalimanları onları bekliyor! Binlerce ülke arasında ışıkları üzerine toplayan Ukrayna ise yılbaşını kutlamalarıyla tadı damağında bırakıyor. Noel zamanına kısa bir süre kalmışken; Ukrayna ise sokaklarını süslemeye şimdiden başladı.

İlgili Makaleler

Doğu Avrupa metropolü ve inanılmaz antik katedralleriyle akıllarda iz bırakan Ukrayna, yılbaşında nefesleri kesiyor. Geleneksel kutlamaları bir yana modern kutlamalarında bulunduğu Ukrayna’da Noel geceniz garanti ederim ki; fikirlerini baştan aşağı değiştirecek! Peki, Ukrayna’da yılbaşını Kiev’de mi, Lviv’de mi kutlamalısınız?

Yılbaşını Kiev’de Mi Kutlamalıyım, Lviv’de mi?

Konu yılbaşı olunca Ukrayna’nın gözde şehirleri akıllara gelmezse olmaz! Peri masallarını andıran Kiev, tarihi güzellikleri, çekiçi kadınları ve eğlence mekanlarıyla sadece bir gecede başınızı döndürecektir. Sabah uyandığınızda hiçbir şey hatırlamıyorsanız bilin ki; yılbaşı geceniz çok hızlı geçmiş ve siz eğlencenin dibine vurmuşsunuzdur!

Renkli ışıklar, süslenmiş sokaklar ve mağazaların yeni yıl konseptleri kar yağışıyla birlikte sizlere Lviv’de yılbaşını enfes sunacaktır. Aralık ayının girişiyle birlikte Noel pazarları kurulmaya başladı. İyi haberi vermeden geçmek istemem ki, Ocak ayının son günlerine kadar Noel pazarlarındaki şenlikler devam ediyor. Bana sorarsınız Yılbaşı tatilini mümkünse hem Kiev’de, hem de Lviv’de geçirmeniz yönünde olacaktır.

Sizlere bir tavsiye vererek makalemi sonlandırmak istiyorum. Bu tavsiyeyi dikkate almanız kesinlikle yararınıza olacaktır. Noel kutlamaları mükemmel geçen Ukrayna’da şehir çok kalabalık olduğu için çoğu zaman otel gibi konaklama merkezleri ağzına kadar dolu olabiliyor. Bu yüzden kalacağınız yeri önceden ayıarlamanız sizler için çok iyi olacaktır. Umarım, yılbaşı için hazırladığım makalemi keyifle okumuşsunuzdur! Şimdiden hepimize iyi yıllar, mutlu Noeller… 🙂

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu