Ukrayna

Ukrayna’da Sokaklar Ceset Doldu! Rusya İnsanlığı Katletmeye Devam Ediyor!

Rusya – Ukrayna Savaşı maalesef hız kesmeden devam ediyor. Şubat ayının son günlerinde başlayan ve halen devam eden savaşta Ukrayna’nın sokakları ve mahzenleri cesetlerle doldu. Renkli, eğlenceli, bir bakanı bir daha baktıran o sokaklarda artık cesetler var. Masmavi gökyüzü, günlerdir atılan bombalardan ve füzelerden dolayı sabah – akşam demeden karanlık!

Masum halkı hedef alan ve gelen bilgilere göre şimdiye kadar 97 çocuğun ölümüne neden olan Rusya, sadece Ukraynalıları değil, insanlığı katletmeye devam ediyor. Siren seslerinin susmadığı, ateşlerin sürekli yapıldığı Ukrayna’da, milyonlar canı derdinde. Bakın, ne kadar acı bir olay yaşanıyor! “Milyonlar canı derdinde!”

İlgili Makaleler

24 Şubat tarihinin sabah saatlerinde bir anda Ukrayna, Rusya tarafından işgal edildi. 3 milyondan fazla insanın ülkesini terk etmesine neden olan Rusya, Ukrayna’da kalan masum insanları ise öldürmeye devam ediyor. İşin acı tarafı ve “Umarım gerçek değildir” dedirten bir iddia ise yüreğimi yaktı. Sınır dışına gitmek isteyen kadınlara Rus askerleri tecavüz ediyormuş. Bakın, benim dilim varmıyor böyle iğrenç bir şeyi yazmaya ama eğer bu gerçekse Rusya sınırlarını aştı demektir.

Ukrayna Saldırıları Başlattı!

Savaşın 21. Gününde Ukrayna saldırılara başladı. Rus ordusuna karşı ülkesini korumak isteyen Ukrayna ordusu, ateş açmaya başladı. Ukrayna’nın başkenti, gözbebeği olan Kiev’de çatışma hiç durmadan devam ederken; Rus silahlı kuvvetlerinin %40’ını kaybettiğine dair iddialar gündeme geldi. Rusya tarafından Ukrayna’ya dram yaşatıldığı gözler önündeyken; Ukrayna’nın sokakları cesetle doldu. Evet, cesetle. Hayal etmesi bile zor, tüyler ürperticisi ama sokaklar cesetle doldu.

Askerlerin, sivillerin ve savaşçıların cesetleri; mahzenlerde, sokaklarda ve bodrum katlarında… Bunun yanında Ukrayna’da bulunan bir tiyatro binasını sığınak olarak kullandıkları ve Rusya’nın burayı bombaladığı iddia edildi. Yüzlerce kişinin ölmesine neden olacak bu saldırı ise Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından yalanlandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak; “Şu anda, Ukrayna ordusu bazı operasyonel alanlarda karşı taarruza geçti. Bu tarafların eğilimlerini kökten değiştirecek” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu