Ukrayna

Ukrayna’ya Dil Bilmeden Gidilir mi? Ukrayna’da Dil Bilmek Önemli Mi?

Dil, iletişimimizi sağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Öyle ki, karşımızdakine kendi derdimizi anlatamadığımız zamanlarda beden dilini kullanarak bir şeyler ifade etmeye çalışırız. Ukrayna’ya yakın zamanda gelecek olanlardan ise “Ukrayna’ya dil bilmeden gidilir mi?” sorusunu almaya başladım. Öncellikle şunu demek isterim ki, sağlıklı iletişim için belli başlı kalıpları bilmenizde fayda vardır. Peki, Ukrayna’ca bilmeden Ukrayna’ya gitmek mantıklı mı?

“Güzelliklerin Ülkesi” olarak tanımladığım Ukrayna, barlarıyla, plajıyla, güzel kadınlarıyla her zaman için Avrupa’nın gözbebeği olarak bilinir. Yaz ve kış tatillerine uygun ülkelerden biri olan Ukrayna’ya yakın zamanda gelecek olanlar ise arama motorlarından “Ukrayna’ya dil bilmeden gidilir mi?” sorusunun cevabını arıyor. Sende onlardan biriysen; makalemi dikkatli okumanı tavsiye ederim!

İlgili Makaleler

Ukrayna’ya Dil Bilmeden Gidilir Mi? Ukrayna’da Dil Bilmezsen Neler Olur?

Ukrayna’ya gelecekseniz; dil bilmenizde büyük fayda vardır. Eğer Ukrayna’ca bilmiyorsanız ya da çok az biliyorsanız; çeviri programlarından ya da uygulamalarından yardım alabilirsiniz. İngilizce biliyorsanız neredeyse hiç zorluk çekmezseniz. Kalacağınız otel, yemek yiyeceğiniz mekanlarda İngilizce bilen birisini illaki bulursunuz ama Ukraynalıların çoğu İngilizce diline hakim değildir. Rusça biliyorsanız büyük bir avantaj yaşarsınız.

Ukrayna’da uzun bir süre kalmak daha doğrusu vatandaşlık almak istiyorsanız; Ukraynaca öğrenmeniz zorunludur. Ukrayna’nın doğusu Rusça diline hakimken; batısı ise Ukrayna’ca diline hakimdir. Vatandaşlık almak için Ukrayna’ca bilip bilmediğiniz hem yazılı, hem de sözlü olarak test edilir. Yani Ukrayna’da yaşamak istiyorsanız; turist olarak gelmeyecekseniz dil kursuna yazılmanızda ve alıştırmalar yapmaya başlamanızda fayda var!

İngilizcede bilmiyorsanız; yapacak tek bir şey var… Beden diliyle konuşmaya çalışmak. Yazın giderseniz Ukrayna’da Türk’le karşılaşmama imkanınız çok fazladır. Hayatınızı kolaylaştırmak, tatilinizi kendinize zehir ederek geçirme yerine dil öğrenmek; en azından pratik yapmanız sizler için çok daha olacaktır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Ukrayna’da da dil bilmeyenlerle çok güzel bir şekilde ilgilenilir.

Eğer Ukraynacayı hiç bilmiyorsanız; gideceğiniz yerleri önceden iyi bir şekilde öğrenin. Haritalar kısmında gitmek istediğini adresi kaydederek; kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer altınızda bir araç olacaksa çok daha kolay bir şekilde Ukrayna’da dil bilmeden vakit geçirebilirsiniz. Sizler Ukrayna’ya dil bilmeden gelenler için neler önerirsiniz? Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayınız!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu