Ukrayna

Ukrayna ve Rusya Savaşı Korkunç Yıkımını Gösterdi! Yeni Uygu Görüntüleri Yürek Sızlatıyor!

Ukrayna ve Rusya Savaşı hız kesmeden devam ediyor. 24 Şubat tarihinden bu yana yaşanan zalimce savaşta ise olan Ukrayna halkına oluyor. Hiçbir şeyden haberi olmayan Ukraynalı halk, Rus ordusu tarafından öldürülüyor. Kadınlara tecavüz edildiği de gelen bilgiler arasında yerini alıyor. Her gün dozu biraz daha artan Rusya ve Ukrayna Savaşı, korkunç yıkımını ise uygu görüntüleriyle gösterdi. Ukrayna’nın paramparça olmuş hali ise yürekleri sızlattı.

İlgili Makaleler

ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar Technologies’in paylaştığı görüntülerde Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği zarar net bir şekilde görüldü. Zdvyzhivka ve Berestyanka köylerinde Rusların çok sayıda olması ve Kiev bölgesine bağlı birçok alandan dumanların yükselmesi yürekleri titretti. Çok sayıda insanın Kiev’de canlarını yitirdiği ise bilinen bir gerçek…

Maxar Technologies’in yapmış olduğu bu paylaşımlarla birlikte Ukrayna’nın nasıl derin bir darbe aldığı net bir şekilde görüldü. Mariupol kentine ait bir görüntüde ise binaların yandığı ve bina çökmesinden oluşan molozlar görüntülerde var. Bunun yanında savaş alanı olan Ukrayna’dan kaçmaya çalışan araçların sayısını saymak mümkün değil…

Ukrayna’nın önemli bölgelerinden olan Mariupol’ün yüzde 80’inin yerle bir olduğu ve bu bölgedeki ölümlerin çok olduğu da bildirildi. Her gün savaşın şiddetti ve dozu artarken; Ukrayna’dan gelen bu görüntüler ise benim içimi sızlattı. Yeşillikler ve eğlencenin merkezi olan Ukrayna’nın üzerinde artık sadece bombalardan dolayı kara bulutlar var. Şehri yakıp yıkan Rusya’nın bunu daha ne kadar yapacağı ise merak konusu haline geldi. Bunun yanın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy çok önemli açıklamalarda bulundu!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy; Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş hakkında; “Müzakere ekiplerine söylediğim gibi siz tüm bu değişiklikler hakkında bahsederken ve onlar tarihi nitelikte olabilir, biz hiçbir yere gidemeyiz, referanduma geleceğiz. Uzlaşma formatına halk karar verecek ama onların ne olacağı ise bizim Rusya ile müzakerelerimizin meselesi olacak. Bu nedenle her halükarda bu yolu halkımızla birlikte yürümeye ve her şeyi yapmaya hazırım” ifadesine yer erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu