Markalaşma

BMW Nasıl Marka Oldu?

Dünyaca ünlü otomobil ve motor markası olan BMW’yi ve BMW Nasıl Marka Oldu? Başlığını sizler için mercek altına aldık. Markalaşma noktasında sektörünün öncüsü olan BMW hakkında arama motorlarına sıklıkla sorular yöneltiliyor. Bende bundan ileri gelerek; BMW Nasıl Marka Oldu? Konusunu daha yakından inceleyerek kaleme aldım. Peki, BMW Nasıl Marka Oldu? Gelin, daha yakından bakalım.

Birçok kişinin gözü kapalı olarak tercih ettiği otomobil markası olan BMW hakkında araştırmalar ve merak edilen konular gün geçtikçe hız kesmeden araştırılmaya devam ediliyor. Arama motoru Google aracılığıyla araştırılan konular arasında en bariz başlık; “BMW Nasıl Marka Oldu?” şeklinde yer alan soruları sizin için mercek altına aldım. İşte BMW Nasıl Marka Oldu? Konusunda merak edilen tüm ayrıntılar.

İlgili Makaleler

Hem hızı hem de iç açan tasarımıyla yediden yetmişe herkesin tercihi olan araba markası BMW hakkında merak edilen soruların ardı arkası kesilmezken BMW Nasıl Marka Oldu? Konusuna dair birçok yanlış bilgi ve efsane de arama motorlarında yer alıyor. Bundan ileri gelerek de BMW Nasıl Marka Oldu? Konusunda size en doğru ve net bilgiyi verecek olduğum; BMW Nasıl Marka Oldu? Başlıklı makalemize hazırsanız başlayalım!

Bir Efsanenin Doğuşu BMW! Nasıl Marka Oldu?

Şimdilerde sektörün en önde gelen araçları arasında yer alan BMW aslında 1913 yılında uçak motorları üreten bir şirketin kökeninde yer almaktaymış. Kral Feriedrich Rapp tarafından 1913 yılında kurulan şirketin Münih’te yer aldığı bilinmektedir. Bu bilgilerin yanı sıra BMW Nasıl Marka Oldu? Noktasında araştırma yapan kişilerin aklına gelen logonun, uçak motoruna benzemediği ve kraliyet armasının renklerinin ters dizimiyle oluştuğu bilinmektedir. Peki, BMW Nasıl Marka Oldu?

Gün geçtikçe daha da gelişen ve her daim kendini yenilemesiyle dünyaca ünlü bir marka haline gelen BMW hakkında yapılan araştırmalar sonucunda, “BMW Nasıl Marka Oldu?” konusundaki soru işaretleri de zamanla açıklığa kavuşuyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman İmparatorluğuna ait hava kuvvetlerinin motorlarının Rapp-Motrenweke şirketi tarafından tedarik edildiği bilinmekte.

Münih başkentli olan Rapp-Motrenweke şirketi 1916’da iflasını açıklamasının ardından kısa sürede birçok kez isim değiştirmesiyle de o dönemde büyük yankı uyandırmış ancak hakkında negatif yönlü bir algı oluşmasına neden olmuştu. Aradan geçen belirli bir zamanın ardından Rapp-Motrenweke şirketi isim değiştirerek Bayerische Motoren Werke (BMW) ismini 1917 yılında almıştır.

Uçak Motorundan Nerelere…

Anonim şirket sınıfında 1918 yılında yer alan Bayerische Motoren Werke (BMW); bu yıllarda Birinci Dünya Savaşı’nında olmasından kaynaklı olarak bir takım yasaklar neticesinde üretimi durdurmak durumunda kalmış ve uçak motorlarının üretimine ara verilmiştir. Şimdi sakın “BMW Nasıl Marka Oldu? Konusuyla bu ne alaka? “ demeyin. Dünyaca ünlü otomobil markasının başından geçen bu çetrefilli süreçte, yani yasakların ardından uçak motor üretiminin durmasıyla beraber demiryolu frenlerine odaklanılmış ve dünyaca ünlü marka BMW bu noktada sektörün öncüsü olmayı başardı.

Birinci Dünya Savaşı’nın etkileri henüz geçmemişken İkinci Dünya Savaşı’ndan da bir hayli etkilenen Almanlar’ın BMW fabrikaları da işgal edildi ve fabrikanın içerisinde ne var ne yok söküldü. 1945 yılından itibaren bu kez de ev aletleri üretmeye başlayan BMW markası 1948 yılında da motosiklet üretmeye başladı.

Birinci ve ikinci dünya savaşının ardından ilk otomobilin üretilmesiyle birlikte aracın 501 BMW lüks bir model olduğu da öğrenildi. İlerleyen zamanlarda şirketin geçirdiği zor durumlardan dolayı destek alınarak şirket yapılandırmaya girmiş ve bu kez de motosiklet üretimini karşılayabilmek için bir taktik uygulayarak devir geçekleştirilmiştir.

Bu ilerleyen sürecin ardından da dünya devi olan BMW, doğru marka stratejisi ve ilerlemesiyle şimdilerde en bilinen markalar arasında listedeki yerini korumaya devam ediyor. Peki, siz BMW Nasıl Marka oldu konusunda sizinle paylaştığım bu bilgileri daha öncesinde biliyor muydunuz? Fikirlerinizi yorumlar aracılığıyla paylaşmayı unutmayın !

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu